De gitaarsteun (gitano)

de gitaarsteun

De gitaarsteun zorgt ervoor dat je gitaarhals hoger komt te staan zodat je beter de vingers kan plaatsen. Het zorgt er ook voor dat je beide voeten op de grond kunnen blijven, zodat je rug recht kan blijven. Je bevestigt de steun met twee zuignapjes aan de zijkant van de gitaar op de hoogte tussen brug en klankgat. Dan plaats je de gitaar met gitaarsteun op je rechterbovenbeen en nu kan je beginnen tokkelen. Het is een ideale vervanging van het voetenbankje.

 

 

Nylon snaren

nylon snaren

Deze nylon snaren van het merk d'Addario worden door veel gitaristen gebruikt. Altijd handig om een extra setje snaren bij de hand te hebben.

 

 

De Capo

De capo

Een capo gebruik je om de stemming van de gitaar te verhogen. Je snaren worden standaard over de kam heen geleid. Wanneer je een gitaar aanslaat zonder daarbij fretten in te drukken ontstaan daar de tonen (Mi-Si-Sol-Re-La-Mi). Je kam drukt de tonen af, net als dat je dat met je vinger zou doen. Wanneer je een capo bijvoorbeeld op de toets tussen het eerste en het tweede fret zet, worden alle snaren met één hele toon verhoogd. Het tweede fret dient dan als het ware als de kam. Een capo wordt gebruikt bij nummers waarbij de gitarist hoger (in toonhoogte) wil spelen, maar de snaren toch open wil laten klinken. Een afgedrukte fret maakt immers een iets ander geluid dan een open snaar.

 

 

Het stemapparaatje

het stemapparaatje

Een stemapparaat gebruik je om je gitaar te stemmen. De normale stemming voor een gitaar is: Mi-Si-Sol-Re-La-Mi. Let wel op dat dit rijtje begint van de dunste naar de dikste snaar toe. Je speelt de snaren één voor één aan en het apparaatje zegt je welke snaar je aan het spelen bent en hoeveel je het moet bijstemmen. Je ziet dat met behulp van een lichtje en een wijzertje. Wanneer de snaar op de juiste frequentie trilt, kleurt het lichtje groen en komt het wijzertje tussen twee pijltjes te staan.

 

 

De metronoom

de metronoom

Een metronoom is simpelweg ontwikkeld voor één ding, de maat aangeven. Dit apparaat zal je helpen bij elke maatsoort en geeft bij elke tel een tik. Of het nu een 4/4 maat is of een 6/8e maat is, maakt voor een metronoom niet uit. Je kan de metronoom feilloos afstellen op de maat die jij nodig hebt om je maatgevoel en ritmegevoel te verbeteren. De meeste mensen zullen een metronoom kennen in de analoge uitvoering, dit is de digitale uitvoering.

 

 

De gitaarhouder

de gitaarhouder

Deze gitaarhouder zorgt ervoor dat je tussen het oefenen je gitaar niet telkens hoeft op te bergen. Dit model is een klapstandaard dat weinig plaats inneemt. Zeer handig.